Vanliga frågor

Vi har samlat de vanligaste frågorna kring datumflytten och Covid-19 på en egen sida. Du hittar den här. Vi kommer löpande att uppdatera informationen.

Anmälan

Får jag tillbaka min anmälningsavgift om jag blir sjuk eller skadad innan loppet?

Anmälan är bindande och vi betalar därför inte tillbaka anmälningsavgiften. Men om du har en tillvalsförsäkring via Startklar får du hela anmälningsavgiften tillbaka utan självrisk. Tänk på att sjukdom eller skada måste kunna styrkas med läkarintyg för att försäkringen ska gälla. Om du inte kan delta kontaktar du försäkringsbolaget Svedea direkt (ej Göteborgsgirot) på 0771-160 199 och uppger att du har Startklar.

Hur ändrar jag mina kontaktuppgifter?

Logga in under Mina Sidor och klicka sedan på fliken Personuppgifter. Här kan du ändra dina uppgifter. Glöm inte att spara!

Hur ser jag min bokning?

Du kan alltid logga in på Mina Sidor för att se dina aktuella bokningar. Här kan du även ändra uppgifter och startgrupp om så önskas.

Jag har anmält mig men har inte fått någon bokningsbekräftelse.

Har du inte fått bokningsbekräftelsen i mailen, titta i din skräpkorg. Har du inte fått den där heller kan du logga in på Mina Sidor och dubbelkolla så att din mailadress stämmer under fliken Personuppgifter. Om allt ser korrekt ut mailar du in till info@goteborgsgirot.se så hjälper vi dig.

När får jag min betalningsbekräftelse?

Den kommer per automatik när kortbetalningen går igenom.

Startgrupp: Hur gör jag om jag vill starta tillsammans med mina vänner/familj/lagkamrater?

Startgrupperna är indelade efter hastighet, där snabbast startar först. För att starta tillsammans så väljer ni helt enkelt samma startgrupp i samband med köp av startplats.

Startgrupp: Jag har inte valt eller vill byta startgrupp?

Du som köpt startplats har möjlighet att välja din startgrupp i efterhand
1. Logga in på Mina sidor 
2. Välj ”Översikt” längst upp till vänster
3. Välj pennsymbolen under ”Redigera”
4. Klicka på ”Fortsätt”
5. I detta steg väljer du startgrupp, klicka sedan på ”Fortsätt”.
6. Gå förbi nästa steg om du inte vill ändra något eller köpa tillägg (Ex försäkring från Startklar)
7. Godkänn de allmänna anmälningsvillkoren och avsluta genom att klicka ”Ändra”.
8. Klart!

Startgrupp: Kan jag välja startgrupp?

Startförfarandet genomförs med startgrupper indelade efter hastighet, där snabbast startar först. Startgrupp väljer du i samband med köp av startplats. Kom ihåg att du måste köpa startplats senast 16 augusti 2020 för att bli garanterad plats i vald startgrupp.

Startplats: Går det att göra en avanmälan?

Då anmälan är bindande kan du tyvärr inte göra någon avanmälan. Däremot kan du sälja eller överlåta din startplats via Mina Sidor.

Startplats: Jag har gjort en kedjeanmälan men kan inte se den jag anmält

(Kedjeanmälan betyder att köpa startplats till flera personer samtidigt). På grund av en begränsning i systemet så kan man bara se sin egna anmälan. Det är inte möjligt för den som har gjort kedjeanmälan att i efterhand se, eller redigera, de som blivit anmälda via kedjeanmälan. Däremot så kan den som har blivit anmäld se sin anmälan om den skapar ett användarkonto som kopplas till dennes personnummer. Det görs automatiskt vid skapandet av kontot. Ett nytt konto skapas via samma portal som för anmälan: Klicka här.

Startplats: Jag vill byta lopp. Är det möjligt?

Oftast är det inga problem. Maila till oss på info@goteborgsgirot.se så hjälper vi dig. Vi har tyvärr ingen möjlighet att betala tillbaka någon prisskillnad. Bytet måste ske senast 16 augusti 2020.

Startplats: Kan jag köpa startplats till flera lopp samtidigt?

Ja. Efter att du köpt den första startplatsen kommer du till en översiktssida där du får valet ”Vill du anmäla dig till ytterligare lopp?”. Tryck ”ja” och välj lopp.

När du kombinerar Göteborgsgirot 140 km, Stadsgirot 70 km eller Maxigirot 20 km med Bra Bil XC MTB 50 km får du dessutom upp till 300 kr i ”duo-rabatt”. Rabatten dras av automatiskt i kassan när du köper din andra startplats. OBS! För att systemet ska kunna registrera rabatten måste du genomföra två separata anmälningar och betalningar.

Startplats: Kan jag köpa startplats till flera personer samtidigt? (Sk. ”Kedjeanmälan”)

Ja. Fyll först i dina egna uppgifter och välj det lopp du ska cykla. När du kommer till översiktssidan får du valet ”Vill du anmäla ytterligare en person?” Tryck ”ja” och fyll i uppgifterna för de andra cyklisterna.

Startplats: När är sista dagen att köpa startplats?

16 augusti 2020 är sista dagen för ordinarie prisperiod samt sista datum för att köpa och bli garanterad startplats inklusive plats i vald startgrupp. Därefter finns möjlighet att göra en efteranmälan i mån av plats och då med en höjd anmälningsavgift. Efteranmälan kan också köpas direkt på eventet.

Startplats. Kan jag överlåta min startplats till någon annan?

Du kan själv sälja eller överlåta din plats genom Mina Sidor innan 16 augusti 2020. För att göra detta trycker du på fliken Sälj Startplats till höger om det aktuella loppet och fyller sedan i e-post adressen till den person du ska sälja platsen till. När du har bekräftat avaktiveras startplatsen i ditt namn och en ny aktiveringskod skickas till den angivna mailadressen.

Vad är det för åldersgräns?

Trehjulingsloppet är för 0-4 år
Barngirot 2KM är från 4 år
Maxigirot 20KM – du som är yngre än 15 år måste cykla i målsmans sällskap.
Göteborgsgirot 140KM har en åldersgräns på 17 år
Övriga lopp är från det året man fyller 15 år

Vad ingår i anmälningsavgiften?

I anmälningsavgiften ingår tidtagning, förtäring i depåerna och en grundförsäkring hos Gjensidige genom Svenska Cykelförbundet som täcker eventuella olycksfall eller skador under loppet.

Vi rekommenderar att du köper till en tillvalsförsäkring genom Startklar. Den gäller under ett helt år och täcker alla motionslopp du deltar i. Med Startklars försäkring får du anmälningsavgiften tillbaka utan självrisk om du på grund av skada eller sjukdom inte kan delta i loppet.

Vi är en större grupp som vill cykla. Hur gör vi?

Är ni ett företag eller en större grupp som vill anmäla er tillsammans? Då har ni möjlighet att betala mot faktura. Gäller grupper på minst 10 personer. Läs mer och registrera er här.

Inför & Under Loppen

Är vägarna avstängda?

Loppet genomförs på en utmärkt bana med ledar-MC, skyltar och flaggvakter i större korsningar och på viktiga platser för att underlätta, men huvudregeln är att det är alltid trafikregler gäller samt respekt för andra människor vi delar ytan med.

Cykel: Får man cykla med elcykel och vilken typ av elcykel?

Du är välkommen att köra Stadsgirot 70 km och Maxigirot 20 km på elcykel. Godkända elcyklar får ha en motor på max 250W och en topphastighet på 25 km/h. I övrigt gäller vanliga trafikregler.

Cykel: Kan jag cykla med min racer på de delar av banan som innehåller grus?

Ja, det är inga problem, det är en sträcka med hårt preparerat grus, som också är utmärkt som en av Göteborgs officiella cykelleder. I vissa fall sopar vi dessutom sträckan innan loppet. Det är en ganska kort, men vacker sträcka, som dessutom finns med lite som en hyllning till kontinentens stora lopp!

Cykel: Vilka cyklar får inte användas i loppen?

Följande cyklar är ej tillåtna: Cyklar med heltäckta hjul, tempobågar och fixies utan broms. Tillbehör som är farliga för andra åkare är också förbjudna. Det inkluderar barnstolar, cykelväskor, flaskhållare under eller bakom sadeln, vattenflaskor av hårt material som aluminium eller hård plast.

Om du har en elcykel så hänvisar vi dig till Stadsgirot 70KM eller till Maxigirot 20 KM.

Är du osäker vad som gäller för din cykel så maila gärna till oss på info@goteborgsgirot.se

Trafikverket har också bra information om cykel och trafik, kolla här.

Jag har inte cyklat så mycket, vilket lopp ska jag välja?

När du anmäler dig till något lopp är det viktigt att du är realistisk och utgår från din egna förmåga. Är du helt ny på cykel och träning över lag är det kanske Maxigirot 20KM du ska börja med. Är du ny på cykel men tränar annat, då kommer du förmodligen klara Stadsgirot 70KM helt galant! Våga utmana dig själv, du klarar mer än du tror!

Vill du ha tips och råd är du alltid välkommen att höra av dig till info@goteborgsgirot.se.

Kommer det finnas stationer med förtäring och service längs vägen?

Ja. Antalet depåer varierar beroende på vilket lopp du cyklar. I depåerna finns vatten, energidryck, lättare förtäring och servicemöjligheter.