Vanliga frågor

Anmälan

Får jag tillbaka min anmälningsavgift om jag blir sjuk eller skadad innan loppet?

Anmälan är bindande och vi betalar därför inte tillbaka anmälningsavgiften. Men om du har en tillvalsförsäkring via Startklar får du hela anmälningsavgiften tillbaka utan självrisk. Tänk på att sjukdom eller skada måste kunna styrkas med läkarintyg för att försäkringen ska gälla. Om du inte kan delta kontaktar du försäkringsbolaget Svedea direkt (ej Göteborgsgirot) på 0771-160 199 och uppger att du har Startklar.

Får man cykla med elcykel och vilken typ av elcykel?

Du är välkommen att köra Stadsgirot 70 km och Maxigirot 20 km på elcykel. Godkända elcyklar får ha en motor på max 250W och en topphastighet på 25 km/h. I övrigt gäller vanliga trafikregler.

Går det att göra en avanmälan?

Då anmälan är bindande kan du tyvärr inte göra någon avanmälan. Däremot kan du sälja din startplats via Mina Sidor. Att sälja startplatsen kostar köparen 100 kr.

Hur ändrar jag mina kontaktuppgifter?

Logga in under Mina Sidor och klicka sedan på fliken Personuppgifter. Här kan du ändra dina uppgifter. Glöm inte att spara!

Hur gör jag om jag vill starta tillsammans med mina vänner/familj/lagkamrater?

För att starta tillsammans så väljer ni helt enkelt samma startfålla på plats på Heden. Startfållorna kommer vara skyltade efter önskad hastighet, och motionsklass och tävlingsklass kommer att ha skilda startfållor.

Hur ser jag min bokning?

Du kan alltid logga in på Mina Sidor för att se dina aktuella bokningar. Här kan du även ändra uppgifter och startgrupp om så önskas.

Jag har anmält mig men har inte fått någon bokningsbekräftelse.

Har du inte fått bokningsbekräftelsen i mailen, titta i din skräpkorg. Har du inte fått den där heller kan du logga in på Mina Sidor och dubbelkolla så att din mailadress stämmer under fliken Personuppgifter. Om allt ser korrekt ut mailar du in till info@goteborgsgirot.se så hjälper vi dig.

Jag har gjort en kedjeanmälan men kan inte se den jag anmält

Det är inte möjligt för den som har gjort anmälan att i efterhand se, eller redigera, de som blivit anmälda via kedjeanmälan. Däremot så kan den som har blivit anmäld se sin anmälan om den skapar ett användarkonto som kopplas till dennes personnummer. Det görs automatiskt vid skapandet av kontot. Ett nytt konto skapas via samma portal som för anmälan: Klicka här.

Jag vill byta lopp. Är det möjligt?

Oftast är det inga problem. Maila till oss på info@goteborgsgirot.se så hjälper vi dig. Vi har tyvärr ingen möjlighet att betala tillbaka någon prisskillnad. Bytet måste ske senast 17 maj 2020.

Kan jag köpa startplats till flera lopp samtidigt?

Ja. Efter att du köpt den första startplatsen kommer du till en översiktssida där du får valet ”Vill du anmäla dig till ytterligare lopp?”. Tryck ”ja” och välj lopp.

När du kombinerar Göteborgsgirot 140 km, Stadsgirot 70 km eller Maxigirot 20 km med Bra Bil XC MTB 50 km får du dessutom upp till 300 kr i ”duo-rabatt”. Rabatten dras av automatiskt i kassan när du köper din andra startplats. OBS! För att systemet ska kunna registrera rabatten måste du genomföra två separata anmälningar och betalningar.

Kan jag köpa startplats till flera personer samtidigt?

Ja. Fyll först i dina egna uppgifter och välj det lopp du ska cykla. När du kommer till översiktssidan får du valet ”Vill du anmäla ytterligare en person?” Tryck ”ja” och fyll i uppgifterna för de andra cyklisterna.

Kan jag överlåta min startplats till någon annan?

Du kan själv sälja din plats genom Mina Sidor innan 17 maj 2020. För att göra detta trycker du på fliken Sälj Startplats till höger om det aktuella loppet och fyller sedan i e-post adressen till den person du ska sälja platsen till. När du har bekräftat avaktiveras startplatsen i ditt namn och en ny aktiveringskod skickas till den angivna mailadressen.

Kan jag välja startgrupp i samband med att jag köper startplats?

För att förenkla anmälningsprocessen har vi tagit bort den möjligheten. Istället väljer du startgrupp genom olika startfållor direkt på Heden. Det gör det enklare för vänner och familj att cykla tillsammans. Startfållorna kommer vara skyltade efter önskad hastighet, och motionsklass och tävlingsklass kommer att ha skilda startfållor.

När är sista dagen att köpa startplats?

17 maj 2020 är sista dagen för ordinarie prisperiod. Därefter finns möjlighet att göra en efteranmälan och då med en höjd anmälningsavgift. Efteranmälan kan också köpas direkt på Heden.

När får jag min betalningsbekräftelse?

Den kommer per automatik när kortbetalningen går igenom.

Vad är det för åldersgräns?

Trehjulingsloppet är för 0-4 år
Barngirot 2KM är från 4 år
Maxigirot 20KM – du som är yngre än 15 år måste cykla i målsmans sällskap.
Göteborgsgirot 140KM har en åldersgräns på 17 år
Övriga lopp är från det året man fyller 15 år

Vad ingår i anmälningsavgiften?

I anmälningsavgiften ingår tidtagning, förtäring i depåerna och en grundförsäkring hos Gjensidige genom Svenska Cykelförbundet som täcker eventuella olycksfall eller skador under loppet.

Vi rekommenderar att du köper till en tillvalsförsäkring genom Startklar. Den gäller under ett helt år och täcker alla motionslopp du deltar i. Med Startklars försäkring får du anmälningsavgiften tillbaka utan självrisk om du på grund av skada eller sjukdom inte kan delta i loppet.

Vi är en större grupp som vill cykla. Hur gör vi?

Maila till oss på info@goteborgsgirot.se så hjälper vi er.

Inför & Under Loppen

Är vägarna avstängda?

Loppet genomförs på en utmärkt bana med ledar-MC, skyltar och flaggvakter i större korsningar och på viktiga platser för att underlätta, men huvudregeln är att det är alltid trafikregler gäller samt respekt för andra människor vi delar ytan med.

Jag har inte cyklat så mycket, vilket lopp ska jag välja?

När du anmäler dig till något lopp är det viktigt att du är realistisk och utgår från din egna förmåga. Är du helt ny på cykel och träning över lag är det kanske Maxigirot 20KM du ska börja med. Är du ny på cykel men tränar annat, då kommer du förmodligen klara Stadsgirot 70KM helt galant! Våga utmana dig själv, du klarar mer än du tror!

Vill du ha tips och råd är du alltid välkommen att höra av dig till info@goteborgsgirot.se.

Kan jag cykla med min racer på de delar av banan som innehåller grus?

Ja, det är inga problem.

Kommer det finnas stationer med förtäring och service längs vägen?

Ja. Antalet depåer varierar beroende på vilket lopp du cyklar. I depåerna finns vatten, energidryck, lättare förtäring och servicemöjligheter.

När och var hämtar jag ut min nummerlapp?

Nummerlappen hämtas i eventbyn på Heden fr.o.m. 29 maj 2020.

Adressen till Heden är Parkgatan 35, 411 38 Göteborg

Var är evenemangsområdet?

Evenemangsområdet är på Heden i Göteborg. Det är också här start- och mål för samtliga lopp är. Adressen till evenemangsområdet är Parkgatan 35, 411 38 Göteborg

Vilka cyklar får inte användas i loppen?

Följande cyklar är ej tillåtna: Cyklar med heltäckta hjul, tempobågar och fixies utan broms. Tillbehör som är farliga för andra åkare är också förbjudna. Det inkluderar barnstolar, cykelväskor, flaskhållare under eller bakom sadeln, vattenflaskor av hårt material som aluminium eller hård plast.

Om du har en elcykel så hänvisar vi dig till Stadsgirot 70KM eller till Maxigirot 20 KM.

Är du osäker vad som gäller för din cykel så maila gärna till oss på info@goteborgsgirot.se

Trafikverket har också bra information om cykel och trafik, kolla här.