Vanliga frågor

Anmälan

Får jag tillbaka min startavgift om jag blir sjuk eller skadad innan loppet?

Anmälan är bindande och vi betalar därför inte tillbaka anmälningsavgiften.

Får man cykla med el-cykel och vilken typ av el-cykel?

Du är välkommen att köra Stadsgirot 70KM på elcykel eftersom loppet har en egen startgrupp för elcyklar. Kom ihåg att välja den när du gör din anmälan. Elcyklar är även välkomna att delta i Maxigirot 20KM. Godkända elcyklar får ha en motor på max 250W och en topphastighet på 25 km/h. I övrigt så hänvisar vi till vanliga trafikregler.

Går det att göra en avanmälan?

Då anmälan är bindande kan du tyvärr inte göra någon avanmälan. Däremot kan du sälja din startplats via Mina Sidor. Att sälja startplatsen kostar köparen 100 kr.

Hur ändrar jag mina kontaktuppgifter?

Logga in under Mina Sidor och klicka sedan på fliken Personuppgifter. Här kan du ändra dina uppgifter. Glöm inte att spara!

Hur gör jag om jag vill starta tillsammans med mina vänner/familj/lagkamrater?

För att starta tillsammans så väljer ni samma startgrupp i anmälan. Skulle ni ha råkat anmäla er i olika grupper kan ni logga in på Mina Sidor och ändra startgrupp. Se hur man går tillväga för att byta startgrupp på svaret till frågan ”Kan jag byta startgrupp?” nedan. För att bli garanterad plats i önskad startgrupp måste du köpa startplats senast 23 april 2019.

Hur ser jag min bokning?

Du kan alltid logga in på Mina Sidor för att se dina aktuella bokningar. Här kan du även ändra uppgifter och startgrupp om så önskas.

Jag har anmält mig men har inte fått någon bokningsbekräftelse.

Har du inte fått bokningsbekräftelsen i mailen, titta i din skräpkorg. Har du inte fått den där heller kan du logga in på Mina Sidor och dubbelkolla så att din mailadress stämmer under fliken Personuppgifter. Om allt ser korrekt ut mailar du in till info@goteborgsgirot.se så hjälper vi dig.

Jag har gjort en kedjeanmälan men kan inte se den jag anmält

Det är inte möjligt för den som har gjort anmälan att i efterhand se, eller redigera, de som blivit anmälda via kedjeanmälan. Däremot så kan den som har blivit anmäld se sin anmälan om den skapar ett användarkonto som kopplas till dennes personnummer. Det görs automatiskt vid skapandet av kontot. Ett nytt konto skapas via samma portal som för anmälan: Klicka här.

Jag vill byta lopp. Är det möjligt?

Oftast är det inga problem. Maila till oss på info@goteborgsgirot.se så hjälper vi dig. Vi har tyvärr ingen möjlighet att betala tillbaka någon prisskillnad.

Kan jag anmäla flera personer samtidigt?

Ja. Fyll först i dina egna uppgifter och välj det lopp du ska cykla. När du kommer till översiktssidan får du valet ”Vill du anmäla ytterligare en person?” Tryck ”ja” och fyll i uppgifterna för de andra cyklisterna.

Kan jag anmäla flera personer till ett lopp?

Ja det kan du. Det gör du när du anmäler dig till ett lopp.

Kan jag anmäla mig till flera lopp samtidigt?

Ja. När du fyllt i din första anmälan och kommer till översiktssidan får du valet ”Vill du anmäla dig till ytterligare lopp?”. Tryck ”ja” och välj lopp.

Kan jag byta startgrupp?

Ja, och detta kan du själv göra under Mina Sidor. Logga in och klicka på Ändra, till höger om det aktuella loppet. Klicka sedan på Fortsätt, då kommer du till valet av startgrupp. När du ändrat startgrupp fortsätter du till sista sidan för att spara. För att bli garanterad plats i önskad startgrupp måste du köpa startplats senast 23 april 2019.

Kan jag överlåta min startplats till någon annan?

Du kan själv sälja din plats genom Mina Sidor. För att göra detta trycker du på fliken Sälj Startplats till höger om det aktuella loppet och fyller sedan i e-post adressen till den person du ska sälja platsen till. När du har bekräftat avaktiveras startplatsen i ditt namn och en ny aktiveringskod skickas till den angivna mailadressen. Att sälja sin startplats kostar köparen 100 kr.

När är sista anmälningsdagen?

Sista anmälningsdag för Göteborgsgirot 2019 är den 2 maj. Därefter finns möjlighet att göra en efteranmälan och då med en höjd anmälningsavgift. Efteranmälan köps direkt på Heden.

När får jag min betalningsbekräftelse?

Den kommer per automatik när kortbetalningen går igenom.

Vad är det för åldersgräns?

Trehjulingsloppet är för 0-4 år
Barngirot 2KM är från 4 år
Maxigirot 20KM – du som är yngre än 15 år måste cykla i målsmans sällskap.
Göteborgsgirot 140KM har en åldersgräns på 17 år
Övriga lopp är från det året man fyller 15 år

Vad ingår i startavgiften?

I anmälningsavgiften ingår startavgift, tidtagning, förtäring i depåerna och en försäkring som täcker eventuella olycksfall eller skador under loppet.

Vi är en större grupp som vill cykla. Hur gör vi?

Maila till oss på info@goteborgsgirot.se så hjälper vi er.

Inför & Under Loppen

Är vägarna avstängda?

Delvis. För tävlingsklassen i Göteborgsgirot 140km är det en löpande avspärrning i form av fordon som stänger av från trafik. Vad gäller motionsklasserna så är delar av banan avstängd. I samtliga lopp är det trafikregler som gäller.

Jag har inte cyklat så mycket, vilket lopp ska jag välja?

När du anmäler dig till något lopp är det viktigt att du är realistisk och utgår från din egna förmåga. Är du helt ny på cykel och träning över lag är det kanske Maxigirot 20KM du ska börja med. Är du ny på cykel men tränar annat, då kommer du förmodligen klara Stadsgirot 70KM helt galant! Våga utmana dig själv, du klarar mer än du tror!

Vill du ha tips och råd är du alltid välkommen att höra av dig till info@goteborgsgirot.se.

Kan jag cykla med min racer på de delar av banan som innehåller grus?

Ja, det är inga problem.

Kommer det finnas stationer med förtäring och service längs vägen?

Ja. Antalet depåer varierar beroende på vilket lopp du cyklar. I depåerna finns vatten, energidryck, lättare förtäring och servicemöjligheter.

När och var hämtar jag ut min nummerlapp?

Nummerlappen hämtas i eventbyn på Heden fr.o.m. 3 maj.

Adressen till Heden är Parkgatan 35, 411 38 Göteborg

Var är evenemangsområdet?

Evenemangsområdet är på Heden i Göteborg. Det är också här start- och mål för samtliga lopp är. Adressen till evenemangsområdet är Parkgatan 35, 411 38 Göteborg

Vilka cyklar får inte användas i loppen?

Följande cyklar är ej tillåtna: Cyklar med heltäckta hjul, tempobågar, hoppfällbara cyklar, fixies utan broms. Tillbehör som är farliga för andra åkare är också förbjudna. Det inkluderar barnstolar, cykelväskor, flaskhållare under eller bakom sadeln, vattenflaskor av hårt material som aluminium eller hård plast.

Om du har en elcykel så hänvisar vi dig till Stadsgirot 70KM och startgruppen för elcyklar
eller 
till Maxigirot 20 KM.

Är du osäker vad som gäller för din cykel så maila gärna till oss på info@goteborgsgirot.se

Trafikverket har också bra information om cykel och trafik, kolla här.