Om oss

Göteborgsgirot startade 2013 och är idag Västsveriges största cykelfest. Alla cyklister kan delta, från barn och nybörjare till motionärer och elitcyklister. Göteborgsgirot arrangeras årligen i maj med start, mål och eventby mitt i centrala Göteborg. Det ska vara en folkfest och det finns lopp med olika distanser och utmaningar, för att alla ska kunna delta.

Vision

Det första Göteborgsgirot lanserades som ett sätt att binda ihop staden och minska segregationen. De deltagande cyklisterna fick uppleva alla Göteborgs stadsdelar och denna ambition lever kvar än idag. Alla stadsdelar ska passeras vid något tillfälle av något lopp under girohelgen. Den vision som Göteborgsgirot nu eftersträvar är att främja cyklandet i stan och göra Göteborg till Sveriges cykelstad nummer 1. En rejäl utmaning med tanke på väder, backar och vägarbeten men framförallt väldigt inspirerande.

Vikten av jämställdhet och mångfald

Göteborgsgirot vill att fler personer från olika bakgrunder, stadsdelar och sammanhang ska upptäcka glädjen med att cykla. Göteborgsgirot vill också gå i bräschen för att locka fler kvinnor till cykelsporten och därför är prissummorna i loppen desamma för damer som herrar. Göteborgsgirot ska alltid vara ett gott exempel när det kommer till jämställdhet och jobba aktivt för att öka mångfalden.