Om oss

Göteborgsgirot startade 2013 och är idag det största cykeleventet på Västkusten. Alla cyklister kan delta, från barn och nybörjare till motionärer och elitcyklister. Göteborgsgirot arrangeras årligen i maj med start/mål och eventby mitt i centrala Göteborg. Det ska vara en folkfest för alla cykelintresserade och det finns lopp med olika distanser och utmaningar för att alla, oavsett träningsnivå, ska kunna delta.

Vision

Det första Göteborgsgirot lanserades som ett sätt att binda ihop staden och minska segregationen. De deltagande cyklisterna fick uppleva alla Göteborgs stadsdelar och denna ambition lever kvar än idag. Alla stadsdelar ska passeras vid något tillfälle av något lopp under girohelgen. Den vision som Göteborgsgirot nu eftersträvar är att främja cyklandet i stan och göra Göteborg till Sveriges cykelstad nummer 1. En rejäl utmaning med tanke på väder, backar och vägarbeten men framförallt väldigt inspirerande.

Vikten av jämställdhet och mångfald

Göteborgsgirot vill att fler personer från olika bakgrunder, stadsdelar och sammanhang ska upptäcka glädjen med att cykla. Göteborgsgirot vill också gå i bräschen för att locka fler kvinnor till cykelsporten och därför är prissummorna i loppen desamma för damer som herrar. Göteborgsgirot ska alltid vara ett gott exempel när det kommer till jämställdhet och jobba aktivt för att öka mångfalden.

Vi är med och driver en cykelskola i Gårdsten, med mål att få fler att cykla. Läs mer här

Arrangörer

Göteborgsgirots ekonomiska målsättning är att skapa ett överskott till de arrangerande föreningarna. Bakom evenemanget står ett antal lokala föreningar och företag som brinner för cykling och hälsa. Framgångsrika Giro Cycle Club (som bland annat tagit SM-guld i kortdistans landsväg) är den tekniska arrangören av Göteborgsgirot.