Om CRC 5-56 Stadsgirot 60 KM

CRC 5-56 Stadsgirot 60 km är motionsloppet för dig som vill ha en rolig utmaning och uppleva den gemenskap som blir med andra cyklister på ett lopp. Loppet passar bra för dig som är ny i cykelsadeln eller inte har provat ett cykellopp förut. Det viktigaste är att du gillar att cykla. Loppet tar dig genom staden på vägar och cykelbanor, genom parker och vackra områden. Det huvudsakliga underlaget är asfalt, men banan innehåller även en kort etapp på hårdpackad grusväg, med inspiration från kontinentens stora lopp.

Göteborgsgirot lanserades som ett sätt att binda samman staden och de deltagande cyklisterna fick uppleva alla stadsdelar. Den ambitionen lever kvar än idag och evenemanget som helhet berör hela staden. Samtliga lopp har start och mål mitt i centrala Göteborg, vilket också reflekterar den centrala roll vi vill att cykeln ska få i samhället. Välkommen att uppleva Göteborg från cykelsadeln!

Startgrupper

Det finns olika startgrupper med olika hastigheter vilket gör att du kan cykla i ett tempo som passar dig. Startgrupp väljer du i samband med start.

Masterstart och nettotidtagning

Loppet har en så kallad masterstart vilket betyder att man cyklar lugnt i en samlad grupp den första sträckan. Med tanke på säkerheten startar tidtagningen först utanför centrum. Det betyder att du i lugn och ro kan njuta av vyerna över de centrala delarna av staden.

Loppet är ca 60 km och tidtagningen börjar ca 5 km efter start.

Loppet har tidtagning men det publiceras ingen resultatlista.

Motionslopp

CRC 5-56 Stadsgirot 60 km är ett motionslopp. Alla över 15 år får delta i detta lopp och det krävs inget medlemskap i någon cykelklubb.

Höjdmeter

720 höjdmeter.

Depåer

Loppet har depåstopp med dryck och enklare snacks.

Depåstopp Nummer Distans från start
Angered 1 c:a 34 km
Sävedalen 2 c:a 47 km

Nettotidtagningen startar ca 5 km efter start.

Säkerhet

Loppet genomförs på en utmärkt bana med ledar-MC, skyltar och flaggvakter i större korsningar och på viktiga platser för att underlätta, men huvudregeln är att det är alltid trafikregler gäller samt respekt för andra människor som vi delar ytan med.

Titelpartner

CRC har ett brett produktsortiment som passar väldigt bra för dig som vill vårda din cykel, så som välkända multisprayen 5–56 eller Bräkleen för effektiv och skonsam rengöring och avfettning. Under loppet kommer CRC att finnas på plats i depåerna för att med hjälp av sina produkter serva dig och din cykel och skapa en positiv upplevelse under loppet. Här kan du läsa mer om CRC’s produkter

Karta & Banprofil

Bansträckning med reservation för ändringar

Ladda hem kartfilen

Köp startplats

Priser

ANMÄLAN PÅ PLATS 695 kr

Info

 • Datum

  28 maj 2022

 • Starttid

  11:30

 • Start & mål

  Heden, Göteborg

 • Klass

  Motionslopp

 • Distans

  60KM

 • Max antal deltagare

  c:a 2 500

 • Ålder

  Från 15 år

 • Anmälningsvillkor

 • Regler

  Loppet är sanktionerat av Svenska Cykelförbundet och genomförs enligt SCF:s tävlingsregler och deltagande sker på egen risk.