Nyhet

Göteborgsgirot parkerar

Förra året anordnades Göteborgsgirot för tionde gången. Som vanligt blev det en fest med nöjda cyklister och fantastiska omdömen från deltagare som njöt av solen i eventbyn på Heden. Vi kan med stolthet säga att vi tillsammans med våra samarbetspartners genom åren har skapat Västsveriges största cykelfest och ett av stadens fyra årligen återkommande evenemang.

Tyvärr, liksom i många andra liknande evenemang, har deltagarantalet haft svårt att nå de nivåer som vi såg innan pandemin. För att utveckla, tänka nytt och bygga Göteborgsgirot på lång sikt har vi därför inlett intressanta diskussioner med andra erfarna evenemangsaktörer, strategiska samarbetspartners och förbund. De positiva dialogerna har varit energigivande och hoppfulla. Dock…

…har tiden inte räckt till för att hitta ett sätt att kunna genomföra och leverera ett evenemang med den kvalitet som vi vill. Därför har vi nu valt att inte genomföra Göteborgsgirot under våren 2024. Eventuellt kommer vi att genomföra ett lite mindre event i augusti-september, som vi i sådant fall återkommer med mer information om senare i vår.

Men framför allt satsar vi på 2025 och är helt övertygade om att en nystart med bredare förankring och samarbete över gränserna är den rätta vägen framåt. Nu när vi även har fått grönt ljus från Länsstyrelsen, Polismyndigheten och andra berörda myndigheter att vår “paus” inte påverkar möjligheten att arrangera en cykelfest med start och mål i centrala Göteborg, känner vi oss än mer övertygade om att det är (ett tråkigt men) rätt beslut.

Den som drabbas mest är naturligtvis du som har njutit av solen på Heden efter något av våra lopp och som hade sett fram emot Göteborgsgirot 2024. Vi önskar inget hellre än att du kommer att vara med oss under nästa cykelfest. Under våren och sommaren finns det glädjande nog många andra evenemang att delta i, som en liten tröst har vi också ordnat rabatter till några av våra vänner Vätternrundan och Hisingen Runts lopp.

Håll i gång benen och använd rabattkoderna nedan för att få ett lite bättre pris på anmälningsavgifterna. Lycka till!

Halvvättern 150KM
Använd kod HV2024 för 10% rabatt t.o.m. 29/2
Läs mer och anmäl dig!

Hisingen Runt 25KM, 50KM & Västkusten Runt 120KM
Använd kod Girot2024 för 15% rabatt t.o.m. 29/2
Läs mer och anmäl dig!

Fortsätt gärna att följa oss i sociala medier, via vårt nyhetsbrev och på hemsidan för de senaste uppdateringarna. Vi hoppas att du får många fantastiska cykelminnen även under 2024, och vi ser fram emot att ses snart igen!

Posted on