En del av ”Hela Gårdsten Cyklar”

Det här är en dröm för mig
– Azhar, 35, Deltagare i cykelskolan 2015.

Göteborgsgirots Cykelskola startade 2015 i samarbete med Gårdstensbostäder. Under två veckor fick 14 vuxna och 7 barn lära sig att på helt egen hand manövrera en cykel för första gången i sina liv. Efter den avslutade utbildningen fick alla deltagare med sig en egen cykel och hjälm. Allt var helt kostnadsfritt för deltagarna.

Fr.V: Firdevs Yildirim, Daran Ibrahim Omar, Daniel Ibrahim Omar
Fr.V: Firdevs Yildirim, Daran Ibrahim Omar, Daniel Ibrahim Omar

Satsningen för att lära fler att cykla har utvecklats tack vare ett utökat samarbete med lokala aktörer i Gårdsten och Angered och cykelskolan drivs idag inom projektet Hela Gårdsten Cyklar, tillsammans med Gårdstensbostäder, Cykelfrämjandet, Göteborg Stad och Västra Götalandsregionen. Under våren har vi haft cykelskolan för vuxna nybörjare kombinerat med utflykter för de som redan lärt sig cykla samt i sommar har vi möjligheten att ha en öppen verkstad på plats för de som behöver hjälp med sin cykel.

Inom projektet Hela Gårdsten Cyklar har vi också samlat in övergivna cyklar som deltagare från cykelkurserna får möjlighet att renovera, med hjälp från funktionärer på plats under kursen ”Fixa Cykeln”. Så har vi lyckats skapa en cirkulär verksamhet med återvinning, integration och utbildning.

Läs: Integrationssatsning för ett mer cyklande Gårdsten

Vill du vara med och stötta cykelskolan?
Kontakta oss på info@goteborgsgirot.se