Nyhet

Uppdateringar om bansträckningarna

 

Hejdå Partille – hej igen Kåhög, tidigare år har vi på grund av kosläpp tvingats ta vägen genom Partille, det slipper vi i år och 210 + 140 cyklar istället på landsvägarna i Kåhög som vanligt.

Istället för påfarter vid motorvägen och osäkerhet vid byggnationer vid Kungälvsmotet, kör 210 + 140 Grimåsvägen, upp från Konghällavägen, mot Mysterna. En jättefin, liten landsväg (Översta bilden till vänster)

Eftersom Götaälvbron nu börjat rivas kommer vi använda nya Hisingsbron för att ta oss över älven. Kanske blir vi det första evenemanget att använda bron? Kombinera det med en startplats i vårt jubileumslopp Gran Fondo 210 km och du blir legendarisk.

På grund av ett vägarbete vid Floda kan vi i år inte köra Ryggebolvägen för 210 + 140, vi kommer istället göra en omdragning vid Stenkullen.

Mer stig på Bra Bil XC MTB 50 km 22/8 2021

Årets bansträckning är den samma som lanserades 2019, vilken har varit den mest uppskattade bland våra cyklister. I år har vi också gjort en liten uppdatering av sträckan vid Delsjömotet och istället för spången har vi rensat och renoverat en stig som kommer användas för loppet. Se mer info om stigen på Trailforks

Vi har träffat Park o Naturförvaltningen och Göteborgs Stigcyklister för att prata stigar i Skatå/Delsjö-området. Varje år har vi en samverkan kring om det är någon stig som behöver förbättras, främst för att behålla naturvärden, men också för att förbättra cykelupplevelsen och säkerheten. Kring detta partiet (första bilden), ner från Delsjö-masten, kan det bli väldigt vattenskadat vid mycket regn, på sikt hoppas vi kunna bidra till en mer permanent lösning där. I år har vi röjt nnågra nedfallna träd och kommer att prova en delvis ny dragning ner från masten och vidare ut på Brudaremossen.

Förra året (2019) körde vi MTB-loppet på den ”nya”, renoverade stigen bakom Blacktjärn, där Stigcyklisterna gjort ett riktigt bra jobb – bara ett exempel på bra saker som kommer ur denna typ av dialoger. Samma stig kommer vi använda även för loppet 2021. Se stigen på Trailforks

Se karta över bansträckningen på respektive loppsida, samt under kartan finns en länk där du kan ladda hem kartan som gpx-fil till din cykeldator.

Posted on