Om Gran Fondo 210 KM

2021 Jubileumsåret

2021 blir ett speciellt år eftersom Göteborg firar 400 år som stad. I samband med jubileumsåret kommer Göteborgsgirot att genomföra ett unikt jubileumslopp på 210 kilometer, Gran Fondo 210 km. Genom att lansera en längre bansträckning hoppas vi att ännu fler cyklister vill besöka Göteborg, anta den unika utmaningen och samtidigt få en härlig dag på cykeln. Att kunna säga välkommen till Göteborg och det utbud som staden också erbjuder hoppas vi resulterar i flera härliga upplevelser för dem som besöker oss.

Göteborgsgirot är en av stadens officiella jubileumsaktörer.
Här kan du läsa mer om jubileet och fler händelser

Gran Fondo 210 KM

Gran Fondo 210 km är ett motionslopp för alla över 17 år. 210 km betyder 21 mil vilket har kopplingen till Göteborgs 400 års-jubileum 2021. Banan kommer vara utmanande genom sin distans men som en följd ger det möjlighet att uppleva fina landsvägar för härlig cykling runt om staden, på delvis klassiska vägar. Det huvudsakliga underlaget är asfalt och landsväg, men banan innehåller även två korta etapper på hårdpackad grusväg, med inspiration från kontinentens stora lopp. (Etapp 1: Mollsjövägen ca 6 km, Etapp 2: Skatås Motionsområde, utmärkt cykelled, ca 3 km) Detta är ett motionslopp för alla över 17 år. Anta utmaningen och cykla vårt längsta lopp!

Göteborgsgirot lanserades som ett sätt att binda samman staden och de deltagande cyklisterna fick uppleva alla stadsdelar. Den ambitionen lever kvar än idag och evenemanget som helhet berör hela staden. Samtliga lopp har start och mål mitt i centrala Göteborg, vilket också reflekterar den centrala roll vi vill att cykeln ska få i samhället. Välkommen att uppleva Göteborg från cykelsadeln!

Startgrupper

Det finns olika startgrupper med olika hastigheter vilket gör att du kan cykla i ett tempo som passar dig. Startgrupp väljer du i samband med köp av startplats.

Masterstart och nettotidtagning

Loppet har en så kallad masterstart vilket betyder att man cyklar lugnt i en samlad grupp den första sträckan. Med tanke på säkerheten startar tidtagningen först utanför centrum. Det betyder att du i lugn och ro kan njuta av vyerna över de centrala delarna av staden.

Här börjar tidtagningen (ca 13,4 km efter start): Start nettotidtagning
Loppet är ca 196km (tidtagning ca 183km)

Loppet har tidtagning för samtliga klasser men det publiceras ingen resultatlista för motionsklass.

Tävling

Tyvärr får tävlingsklassen ta en paus 2021, anmälda deltagare i tävlingsklass flyttas automatiskt till motionsklass.

Motion

I motionsklassen är det inget krav på tävlingslicens eller medlemskap i cykelklubb.

Depåer

Loppet har depåstopp med dryck och enklare snacks.

Depåstopp Nummer Distans från start
Angered 1 52 km
Kilanda 2 86 km
Härryda 3 132 km
Sävedalen 4 183 km

Nettotidtagningen startar ca 13,4 km efter start.

Säkerhet

Loppet genomförs på en utmärkt bana med ledar-MC, skyltar och flaggvakter i större korsningar och på viktiga platser för att underlätta, men huvudregeln är att det är alltid trafikregler gäller samt respekt för andra människor som vi delar ytan med.

Karta & Banprofil

Bansträckning med reservation för ändringar

Ladda hem kartfilen

Köp startplats

Priser

1/6 - 8/8 Ordinarie 995
9/8 - 21/8 Efteranmälan Webb 1095
Köp startplats

Info

 • Datum

  21 aug 2021

 • Starttid

  07:00

 • Start & mål

  Göteborg

 • Klass

  Motionslopp

 • Distans

  210KM

 • Max antal deltagare

  500

 • Ålder

  Från 17 år

 • Anmälningsvillkor

 • Regler

  Loppet är sanktionerat av Svenska Cykelförbundet och genomförs enligt SCF:s tävlingsregler och deltagande sker på egen risk.