Om Göteborgsgirot 140 KM

På grund av Covid-19 har loppet flyttats fram till 29 augusti.
Tävlingsklassen utgår och bansträckningen har delvis förändrats.

Det kommer att ske vissa uppdateringar i själva genomförandet av evenemanget.
Läs mer här

Göteborgsgirot 140 km ett perfekt lopp mot slutet av landsvägssäsongen. Anta utmaningen och cykla vårt längsta lopp. Loppet utgår från centrala Göteborg och cyklas på en bana som tar dig genom vackra vyer i och runt staden. Det huvudsakliga underlaget är asfalt och landsväg, men banan innehåller även en kort etapp på hårdpackad grusväg, med inspiration från kontinentens stora lopp. Tidtagning börjar utanför stan.

Göteborgsgirot lanserades som ett sätt att binda samman staden och de deltagande cyklisterna fick uppleva alla stadsdelar. Den ambitionen lever kvar än idag och evenemanget som helhet berör hela staden. Samtliga lopp har start och mål mitt i centrala Göteborg, vilket också reflekterar den centrala roll vi vill att cykeln ska få i samhället. Välkommen att uppleva Göteborg från cykelsadeln!

Startgrupper och målgång

Loppet genomförs i år med en satellitstart i mindre grupper och målgång sker i Skatås. Det finns olika startgrupper med olika hastigheter vilket gör att du kan cykla i ett tempo som passar dig. Startgrupp väljer du i samband med köp av startplats.

Start nettotidtagning

Med tanke på säkerheten startar tidtagningen först utanför centrum. Det betyder att du i lugn och ro kan njuta av vyerna över de centrala delarna av staden.

Här börjar tidtagningen: Start nettotidtagning

Loppet har tidtagning för samtliga klasser men det publiceras ingen resultatlista för motionsklass.

Tävling

Tyvärr är tävlingsklass tillsvidare inställd under årets genomförande.

Motion

I motionsklassen är det inget krav på tävlingslicens eller medlemskap i cykelklubb. Som deltagare i motionsklassen får du cykla på samma vägar som tävlingsklassen med reservation för de sista kilometrarna som kan skilja något.

Depåer

Loppet har depåstopp med dryck och enklare snacks.

Depåstopp Nummer Distans från start
Säve 1 28,9 km
Angered 2 Ca 55 km
Lerum 3 87,4 km
Sävedalen 4 131,8 km

Säkerhet

Loppet genomförs på en utmärkt bana med ledar-MC, skyltar och flaggvakter i större korsningar och på viktiga platser för att underlätta, men huvudregeln är att det är alltid trafikregler gäller samt respekt för andra människor som vi delar ytan med.

Karta & Banprofil

Bansträckning med reservation för ändringar

Köp startplats

Priser

15 feb – 16 aug 895 kr
Efteranmälan på webb 17 aug – 27 aug 995 kr
Efteranmälan vid event 28 aug – 30 aug 1095 kr
Köp startplats

Info

 • Datum

  29 aug 2020

 • Starttid

  09:00-10:00

 • Start & mål

  Göteborg

 • Klass

  Motion

 • Distans

  130km

 • Max antal deltagare

  2000

 • Ålder

  Från 17 år

 • Anmälningsvillkor

 • Regler

  Loppet är sanktionerat av Svenska Cykelförbundet och genomförs enligt SCF:s tävlingsregler och deltagande sker på egen risk.