Om Skoda Göteborgsgirot 150 KM

Skoda Göteborgsgirot 150 km är loppet för dig som är van cyklist och vill starta landsvägssäsongen eller för dig som söker en utmaning i träningen.

Loppet utgår från centrala Göteborg och cyklas på en bana som tar dig genom vackra vyer i och runt staden. Det huvudsakliga underlaget är asfalt och landsväg, men banan innehåller även en kort etapp på hårdpackad grusväg, med inspiration från kontinentens stora lopp. Göteborgsgirot 150 km startar med masterstart vilket innebär att samtliga deltagare startar tillsammans och leds genom de mest centrala delarna av Göteborg i lugnt tempo innan fri fart gäller. Detta är ett motionslopp för alla över 17 år.

Göteborgsgirot lanserades som ett sätt att binda samman staden och de deltagande cyklisterna fick uppleva alla stadsdelar. Den ambitionen lever kvar än idag och evenemanget som helhet berör hela staden. Samtliga lopp har start och mål mitt i centrala Göteborg, vilket också reflekterar den centrala roll vi vill att cykeln ska få i samhället. Välkommen att uppleva Göteborg från cykelsadeln!

Startgrupper

Det finns olika startgrupper med olika hastigheter vilket gör att du kan cykla i ett tempo som passar dig. Startgrupp väljer du i samband med start.

Masterstart och nettotidtagning

Loppet har en så kallad masterstart vilket betyder att man cyklar lugnt i en samlad grupp den första sträckan. Med tanke på säkerheten startar tidtagningen först utanför centrum. Det betyder att du i lugn och ro kan njuta av vyerna över de centrala delarna av staden.

Loppet är ca 151 km och tidtagningen börjar ca 11,3 km efter start. Loppet har tidtagning för samtliga klasser men det publiceras ingen resultatlista för motionsklass.

Tävling

Loppet har tävlingsklass.

Motion

I motionsklassen är det inget krav på tävlingslicens eller medlemskap i cykelklubb.

Höjdmeter

1 786 höjdmeter.

Depåer

Loppet har depåstopp med dryck och enklare snacks.

Depåstopp Nummer Distans från start
Angered 1 50 km
Härryda 2 87,5 km
Sävedalen 3 138 km

Nettotidtagningen startar ca 11,3 km efter start.

Säkerhet

Loppet genomförs på en utmärkt bana med ledar-MC, skyltar och flaggvakter i större korsningar och på viktiga platser för att underlätta, men huvudregeln är att det är alltid trafikregler gäller samt respekt för andra människor som vi delar ytan med.

Karta & Banprofil

Bansträckning med reservation för ändringar

Ladda hem kartfilen

Köp startplats

Priser

ANMÄLAN PÅ PLATS 895 kr

Info

 • Datum

  28 maj 2022

 • Starttid

  09:00

 • Start & mål

  Heden, Göteborg

 • Klass

  Motionslopp & Tävlingslopp

 • Distans

  150KM

 • Max antal deltagare

  c:a 2 500

 • Ålder

  Från 17 år

 • Anmälningsvillkor

 • Regler

  Loppet är sanktionerat av Svenska Cykelförbundet och genomförs enligt SCF:s tävlingsregler och deltagande sker på egen risk.