Om Maxigirot 20 KM

På grund av rådande situation tar Maxigirot 20 km en paus 2021, välkomna tillbaka 2022.

Maxigirot 20 km är ett motionslopp med fokus på upplevelse och gemenskap. Det är perfekt för dig som vill cykla med familj, kollegor eller vänner. Tillsammans får ni uppleva centrala delar av Göteborg i ert eget tempo. Loppet tar dig genom staden på cykelbanor, genom parker och vackra områden. Det huvudsakliga underlaget är asfalt. I depån i Slottsskogen serveras det fika. Passa på att umgås före och efter i eventbyn för att dela en härlig dag. Här finns mat och dryck samt aktiviteter för barn och vuxna.

Att delta i Maxigirot 20 km är enkelt och roligt. Det spelar ingen roll vilken cykel du har, så länge den är godkänd enligt trafikreglerna.

Masterstart

Loppet har en så kallad masterstart vilket betyder att man cyklar lugnt i en samlad grupp den första sträckan ut genom stan.

Motionslopp

Maxigirot 20 km är ett motionslopp utan tidtagning där deltagandet är den viktigaste målsättningen. Den som klarar av att cykla 20 km kan delta och den som är yngre än 15 år måste cykla i målsmans sällskap. Det krävs inget medlemskap i någon cykelklubb.

Säkerhet

Loppet genomförs på en utmärkt bana skyltar och flaggvakter i större korsningar och på viktiga platser för att underlätta, men huvudregeln är att det är alltid trafikregler gäller samt respekt för andra människor som vi delar ytan med. Det förekommer ibland korsningar med trafiksignaler där vi måste samsas med annan trafik.

Depåer

Loppet har depåstopp med dryck och enklare snacks.

Depåstopp Nummer Distans från start
Röda Sten 1 5,5 km
Slottskogen 2 16 km

FAMILJERABATT

När flera startplatser köps vid ett och samma tillfälle kan ni utnyttja en familjerabatt. Fyll i koden FAMILJ under ”Värdebevis” så får ni 50 kr rabatt per person. Tänk på att koden måste fyllas i för varje enskild person. Rabatten kan ej kombineras med andra värdekoder eller rabatter.

Nu kan du köpa startplats till flera cyklister samtidigt

Du kan passa på att köpa startplats till familjemedlemmar, vänner och kollegor samtidigt som du anmäler dig själv, en så kallar “Kedjeanmälan”. När du köper startplats till dig själv frågar systemet om du vill köpa till fler personer. Vill du veta mer? Se våra Vanliga frågor.

Samla poäng

Loppet ingår i ICA-klassikern. Genom att registrera din cyklade distans samlar du poäng som ger erbjudanden och rabatter som du kan använda eller hämta ut i din lokala MAXI-butik.
Läs mer här

 

Titelpartner

Karta & Banprofil

Bansträckning med reservation för ändringar

Ladda hem kartfilen

Köp startplats

Priser

FÖRSLÄPP 200 PLATSER: (inställt 2021)
STEG 2 9/4 - 30/6 (inställt 2021)
1/7 - 8/8 Ordinarie (inställt 2021)
9/8 - 19/8 Efteranmälan Webb (inställt 2021)
20/8 - 22/8 Efteranmälan på Event (inställt 2021)
(Inställt 2021)

Info

 • Datum

  21 aug 2021

 • Starttid

  13:00

 • Start & mål

  Göteborg

 • Klass

  Motionslopp

 • Distans

  20km

 • Max antal deltagare

  1000

 • Ålder

  Yngre än 15 år i målsmans sällskap

 • Anmälningsvillkor

 • Regler

  Loppet är sanktionerat av Svenska Cykelförbundet och genomförs enligt SCF:s tävlingsregler och deltagande sker på egen risk.