En del av “Hela Gårdsten Cyklar”

Det här är en dröm för mig
– Azhar, 35, Deltagare i cykelskolan 2015.

Göteborgsgirots Cykelskola startade 2015 i samarbete med Gårdstensbostäder. Under två veckor fick 14 vuxna och 7 barn lära sig att på helt egen hand manövrera en cykel för första gången i sina liv. Efter den avslutade utbildningen fick alla deltagare med sig en egen cykel och hjälm. Allt var helt kostnadsfritt för deltagarna.

Fr.V: Firdevs Yildirim, Daran Ibrahim Omar, Daniel Ibrahim Omar
Fr.V: Firdevs Yildirim, Daran Ibrahim Omar, Daniel Ibrahim Omar

Satsningen för att lära fler att cykla har utvecklats tack vare ett utökat samarbete med lokala aktörer i Gårdsten och Angered och cykelskolan drivs idag inom verksamheten Hela Gårdsten Cyklar, tillsammans med Gårdstensbostäder, Cykelfrämjandet, Göteborg Stad och Västra Götalandsregionen. Under våren har vi haft cykelskolan för vuxna nybörjare kombinerat med utflykter för de som redan lärt sig cykla samt i sommar har vi möjligheten att ha en öppen verkstad på plats för de som behöver hjälp med sin cykel.

Vi har också samlat in övergivna cyklar som deltagare från cykelkurserna får möjlighet att renovera, med hjälp från funktionärer på plats under kursen “Fixa Cykeln”.

Genom Hela Gårdsten Cyklar lyckas vi skapa integration, återbruk och introducerar cykeln som möjlighet till ökad självständighet, hållbart resande, bättre hälsa och miljö. Syftet med Göteborgsgirots engagemang i Hela Gårdsten är att verka för dessa värden och vi hoppas inspirera fler människor med den glädje och frihet som cykling ger!
Göteborgsgirot lanserades som ett sätt att binda ihop staden och minska segregationen, då deltagande cyklisterna får uppleva Göteborgs stadsdelar. Att dessutom ha verksamhet i olika delar av staden ger oss möjlighet att öka intresset för cykling i hela Göteborg.

Här kan du läsa mer om verksamheten samt registrera intresse om du önskar att vara med som deltagare på en kurs.

Läs: Integrationssatsning för ett mer cyklande Gårdsten

Vill du vara med och stötta cykelskolan?
Kontakta oss på info@goteborgsgirot.se

Delar av cykelskolan på Göteborgsgirot 2019.
En deltagare sa ”Tänk att jag inte alls kunde cykla innan och nu har jag cyklat ett helt lopp”.
Foto: Julia Olah

 

Tack för stödet till cykelskolan
Norconsult
Handelsbanken Avenyn
Swerör
Klöverön