Nyhet

Göteborgsvarvet och Göteborgsgirot inleder samarbete

Göteborgsvarvet och Göteborgsgirot har under sommaren valt att inleda ett samarbete där evenemangen skall verka för att främja motionsidrotten, stärka folkhälsan och bygga en starkare föreningsverksamhet.

I spåren av pandemin finns många utmaningar kvar att hantera för motionslopp och föreningar som direkt eller indirekt påverkats av inställda lopp eller av kraftigt minskat deltagarantal. Men i utmanande tider växer nya möjligheter fram där mervärden kan skapas.

  • Arbetet inom Göteborg för att stärka stadens årligt återkommande idrottsevenemang har utökats under pandemin med starkt stöd från Göteborg & Co. Just detta samarbete är ytterligare en effekt på hur motionslopp kan växa tillsammans, säger Erik Bergkvist, Evenemangschef på Göteborgs Friidrottsförbund & Göteborgsvarvet

Albin B. Kummel, projektledare på Göteborgsgirot:

  • Vi har sedan starten erbjudit en duo-rabatt för den som vill cykla flera lopp under vårt evenemang. Att nu göra ett liknande upplägg med Göteborgsvarvet känns som ett bra sätt att uppmuntra motion och hälsa samt tillsammans bygga en närmare relation med motionärerna i Göteborg och alla de som besöker vår fina stad under våra evenemang.


Redan i år kommer anmälda cyklister eller löpare i respektive evenemang att få en värdekod på 200:- att nyttja hos det andra evenemanget för köp av startplats – ett mervärde för den som vill delta i båda evenemangen (koden gäller också vänner och familj).  

Koder kommer inom kort att mailas ut till deltagare i respektive evenemang.

 


Loppfamiljen 2021

 

(Fredag 20/8 Nummerlappsutlämningen öppnar)

Lördag 21/8
Gran Fondo 210 km (Motion) Nytt lopp! – 500 deltagare
Göteborgsgirot 140 km (Motion) – 900 deltagare
MAXI Stadsgirot 70 km (Motion) – 900 deltagare

Söndag 22/8
Bra Bil XC MTB 50 km (Motion) – 900 deltagare

Loppen genomförs med begränsat antal startplatser, så ta chansen att boka din startplats idag
Köp startplats här

Posted on