Nyhet

Göteborgsgirot flyttas till 20–22 augusti 2021

På grund av den nuvarande situationen med Covid-19 flyttas Göteborgsgirot fram. Din startplats gäller det nya datumet och loppet du köpt startplats till.

Loppfamiljen 2021

Grand Prix – fre. 20/8 (Tävling: elit, master, senior/junior) Nyhet: fler klasser!

Gran Fondo 210 km – lör. 21/8 (Motion) Nytt lopp!
Göteborgsgirot 140 km – lör. 21/8 (Motion)
Stadsgirot 70 km – lör. 21/8  (Motion)
Maxigirot 20 km – lör. 21/8  (Motion)

Bra Bil XC MTB 50 km – sön 22/8 (Motion)

Lättnader i restriktioner och riktlinjer för idrottsevenemang utomhus dröjer, meddelar myndigheterna. Eftersom det inte blir möjligt att genomföra loppen som planerat i maj tar vi nu sikte på nya datum i augusti. Det kan bli riktigt bra förutsättningar med tanke på fler vaccinationer, förbättrat smittläge som följd av sommarvärmen och att världen förhoppningsvis är ljusare.

Vi planerar för ett smittsäkert evenemang. I år lägger vi dessutom ännu mer fokus på loppen genom säkerhetshöjande åtgärder och bättre depåer. Vi har också ett antal andra nyheter. Till dessa återkommer vi.

Vi ser ett stort cykelintresse genom ökad trafik i våra kanaler, det i kombination med att vi är en av stadens utvalda Jubileumsaktörer för 400 års-firandet, genom lanseringen av Gran Fondo 210 km samt återkomsten av Grand Prix-loppet på fredagen, gör att det känns extra kul inför kommande evenemang!

Vi har upprättat en sida för vanliga frågor kring datumflytten och Covid-19. Läs mer här.

Posted on