Om oss

Vinden susar, pulsen slår och farten ner för backen får magen att kittla. Målet är nära, publiken längs med banan hurrar och hela staden kokar av feststämning.

Alla älskar känslan som uppstår när man överkommer hinder. När man utmanar sig själv, tar sig ut och tränar, slår sitt personliga rekord, eller rent av är snabbast av alla. Känslan när prestationen är avklarad är oslagbar och någonting som alla kan känna igen sig i, oavsett vilka förutsättningar man har. Det är just detta som Göteborgsgirot handlar om. Att cykla Göteborggirot är att äga staden, loppet och livet, om så bara för en kort stund.

Göteborgsgirot är ett cykelevenemang som erbjuder cykelglädje för alla, oavsett nivå, kön, ålder och etnicitet. Vi arbetar för att främja cykel som motionsform och för att uppmana fler till att välja cykel som transportmedel. Vi vill binda samman Göteborg som stad och minska segregationen genom att visa upp stadens alla stadsdelar och låta folk få upp ögonen för olika platser i Göteborg.

Göteborgsgirot växer

Idén kring Göteborgsgirot föddes 2012 med ambitionen att skapa något nytt i Göteborg – en färgsprakande folkfest som välkomnar alla cykelintresserade till en plats att träffas på och samtidigt binder samman alla Göteborgs stadsdelar. 2013 genomfördes världens första Göteborgsgiro med ca 4000 deltagare. Fyra år senare har evenemanget växt till 6000 deltagare.

Göteborgsgirot drivs och arrangeras av Giro Cycle Club. Start och mål för Göteborgsgirot var under de tre första åren på Nya Ullevi, men i takt med att evenemanget växer har vi flyttat ut till den öppnare ytan på Heden, mitt i centrala Göteborg.

Vi har utvecklats från att vara ett rent motionsarrangemang till att hålla lopp även för elit och andra tävlande med Grand Prix på Avenyn och Göteborgsgirot 140K med både motions- och tävlingsklass. Även om vi har adderat en tävlingsnivå har vi självklart behållt våra populära motionslopp, så att Göteborgsgirot förblir ett evenemang för alla. Dessa kliv framåt har gjort oss till ett evenemang att räkna med som inte bara lockar cyklister från stora delar av Sverige, utan också deltagare från våra grannländer och resten av världen.

Göteborgsgirot har som mål att vara ett av de stora idrottsevenemangen i Västsverige, och det största cykeleventet i Sverige. Resan dit har bara börjat!

Kontakt

Har du frågor om Göteborgsgirot? Hör av dig till info@goteborgsgirot.se så återkommer vi så snart vi kan. Du kan också besöka oss på Facebook och Instagram.