Nyhet

Nu kickar Klubbvärvningen igång!

Med en dryg månad kvar till start drar Klubbvärvningen igång, en värvningstävling där idrottsklubbar och föreningar inom andra sporter värvar cyklister till Göteborgsgirot och som tack får behålla halva startavgiften. Tanken är att ett win-win ska uppstå där fler personer upptäcker cykelglädje samtidigt som klubbarna får ett välkommet tillskott i kassan.
– Vi gör det här för att personer som tidigare inte deltagit i cykellopp ska få ytterligare en trevlig morot till att anmäla sig, säger Albin, projektledare för Göteborgsgirot.
Som ett exempel nämner han följande scenario.
– I en familj där barnen spelar fotboll och vars klubb anmäler sig till Klubbvärvningen kan föräldrarna anmäla sig till valfritt lopp under Göteborgsgirot och på så sätt bidra till att klubben får inkomster. De vuxna får samtidigt en anledning att börja träna eller cykla till jobbet, och förhoppningsvis kommer de ha jätteskoj under själva dagen för loppet och vilja fortsätta cykla. Och självklart kan även barnen vara med och cykla.

Det är helt gratis för klubbarna att vara med i Klubbvärvningen och bakom initiativet står Göteborgsgirot och mediapartnern OTV (Ortstidningar i Väst AB). För OTV har just den lokala prägeln och möjlighet att bidra till folkhälsan varit avgörande för engagemanget.
– Vi månar om våra lokala idrottsföreningar och därför känns ett partnerskap med Göteborgsgirot helt naturligt och i linje med vår egen verksamhet. Att mindre klubbar får möjligheten att sälja startplatser innebär inte bara pengar till kassan, utan även att man kommer ut till fler som sätts i rörelse och det är en riktig win-win, säger Pontus Roos, säljchef på OTV.

Mer information om Klubbvärvningen och anmälningssida för klubbarna finns här.

Posted on