Om Stadsgirot 70KM

Stadsgirot 70 km är motionsloppet för dig som vill ha en rolig utmaning och uppleva den gemenskap som blir med tusentals andra cyklister. Loppet passar bra för dig som är ny i cykelsadeln eller inte har provat ett cykellopp förut. Det viktigaste är att du gillar att cykla. Loppet tar dig genom staden på vägar och cykelbanor, genom parker och vackra områden. Det huvudsakliga underlaget är asfalt, men banan innehåller även en kort etapp på hårdpackad grusväg, med inspiration från kontinentens stora lopp.

Göteborgsgirot lanserades som ett sätt att binda samman staden och de deltagande cyklisterna fick uppleva alla stadsdelar. Den ambitionen lever kvar än idag och evenemanget som helhet berör hela staden. Samtliga lopp har start och mål mitt i centrala Göteborg, vilket också reflekterar den centrala roll vi vill att cykeln ska få i samhället. Välkommen att uppleva Göteborg från cykelsadeln!

Startgrupper

Det finns olika startgrupper med olika hastigheter vilket gör att du kan cykla i ett tempo som passar dig. Om du vill cykla med en kompis så välj bara samma startgrupp när ni köper startplats. För att bli garanterad plats i önskad startgrupp måste du köpa startplats senast 23 april 2019.

Masterstart och start nettotidtagning

Loppet har en så kallad masterstart vilket betyder att man cyklar lugnt i en samlad grupp den första sträckan. Med tanke på säkerheten startar tidtagningen först utanför centrum. Det betyder att du i lugn och ro kan njuta av vyerna över de centrala delarna av staden.

Här börjar tidtagningen: Start nettotidtagning

Depåer

Loppet har depåstopp med dryck och enklare snacks.

Depåstopp Nummer Distans från start
Länsmansgården* 0 16 km
Gårdsten 1 33,7 km
Sävedalen 2 54,6 km

*Obemannad, endast vatten och toalett

Motionslopp

Stadsgirot är ett motionslopp. Alla över 15 år får delta i detta lopp och det krävs inget medlemskap i någon cykelklubb.
Trafikregler gäller i Stadsgirot 70 km.

Samla poäng

Loppet ingår i ICA-klassikern. Genom att registrera din cyklade distans samlar du poäng som ger erbjudanden och rabatter.
Läs mer här

Karta & Banprofil

Bansträckning med reservation för ändringar

Köp startplats

Priser

Föranmälan 395 kr
Efteranmälan Heden 795 kr
Köp startplats

Info

 • Datum

  Kommer

 • Starttid

  11:15

 • Start & mål

  Heden, Göteborg

 • Klass

  Motionslopp

 • Distans

  70KM

 • Ålder

  Från 15 år

 • Anmälningsvillkor

 • Regler

  Loppet är sanktionerat av Svenska Cykelförbundet och genomförs enligt SCF:s tävlingsregler och deltagande sker på egen risk.