Om Gran Fondo 210 KM

2021 Jubileumsåret

2021 blir ett speciellt år eftersom Göteborg firar 400 år som stad. I samband med jubileumsåret kommer Göteborgsgirot att genomföra ett unikt jubileumslopp på 210 kilometer. Det går i dagsläget under arbetsnamnet ”Gran Fondo 210 km”.

Både elitcyklister och motionärer är inbjudna och 2021 flyttas tävlingsklassen från Göteborgsgirot 140 km till Gran Fondo 210 km. Genom att lansera en längre bansträckning hoppas vi att ännu fler deltagare vill besöka Göteborg, anta den unika utmaningen och samtidigt få en härlig dag på cykeln. Att kunna säga välkommen till Göteborg och det utbud som staden också erbjuder hoppas vi resulterar i flera härliga upplevelser för dem som besöker oss. Jubileumshelgen invigs med det populära Grand Prix-loppet, där elitcyklister tävlar mot varandra i en fartfylld varvtävling på Avenyn.

Göteborgsgirots evenemang är utsett till en av stadens officiella jubileumsaktörer.
Här kan du läsa mer om jubileet och fler händelser

Gran Fondo 210 KM

Gran Fondo 210 km är loppet som ger motionären möjlighet att mäta sig mot eliten. Det finns en tävlingsklass för deltagare med elitlicens och en motionsklass som är öppen för alla över 17 år. 210 km betyder 21 mil vilket har kopplingen till Göteborgs 400 års-jubileum 2021. Banan kommer vara utmanande genom sin distans men som en följd ger det möjlighet att uppleva fina landsvägar för härlig cykling runt om staden. Anta utmaningen och cykla vårt längsta lopp!

Göteborgsgirot lanserades som ett sätt att binda samman staden och de deltagande cyklisterna fick uppleva alla stadsdelar. Den ambitionen lever kvar än idag och evenemanget som helhet berör hela staden. Samtliga lopp har start och mål mitt i centrala Göteborg, vilket också reflekterar den centrala roll vi vill att cykeln ska få i samhället. Välkommen att uppleva Göteborg från cykelsadeln!

Startgrupper

Det finns olika startgrupper med olika hastigheter vilket gör att du kan cykla i ett tempo som passar dig. Startgrupp väljer du i samband med köp av startplats. Motionsklass och tävlingsklass kommer att ha skilda startfållor. Deltagare i tävlingsklass får en nummerlapp med texten ”tävlingsklass”.

Masterstart och nettotidtagning

Loppet har en så kallad masterstart vilket betyder att man cyklar lugnt i en samlad grupp den första sträckan. Med tanke på säkerheten startar tidtagningen först utanför centrum. Det betyder att du i lugn och ro kan njuta av vyerna över de centrala delarna av staden.

Här börjar tidtagningen: Start nettotidtagning (kommer inom kort)

Loppet har tidtagning för samtliga klasser men det publiceras ingen resultatlista för motionsklass.

Tävling

För att delta i tävlingsklassen krävs det att du har tävlingslicens samt medlemskap i en godkänd cykelklubb enligt Svenska Cykelförbundets regler. Har du ingen årslicens kan du köpa till en engångslicens vid anmälan (200 kr). Oavsett kräver deltagande i tävlingsklassen att du har tidigare erfarenhet från tävlingscykling i grupp. Tävlingsklassen är separerad från motionsklassen med en löpande avspärrning. För deltagare som håller sig inom avspärrningen är det fri väg från övrig trafik genom löpande avspärrning.

Notera! Bakom sista avspärrningsfordonet är det motionslopp som gäller och trafikregler ska följas därefter. Detta gäller även om du är anmäld i tävlingsklass och blir avhängd.

På grund av rådande tillstånd från myndigheterna måste vi genomföra loppet med en gemensam start för både damer och herrar.

Är du elitcyklist och vill vara med och tävla?
Se mer info i inbjudan och anmälan vi Svenska Cykelförbundets tävlingskalender (Länk kommer inom kort)

Motion

I motionsklassen är det inget krav på tävlingslicens eller medlemskap i cykelklubb. Som deltagare i motionsklassen får du cykla på samma vägar som tävlingsklassen med reservation för de sista kilometrarna som kan skilja något.

Depåer

Loppet har depåstopp med dryck och enklare snacks.

Depåstopp Nummer Distans från start
Mer info kommer

Säkerhet

Loppet genomförs på en utmärkt bana med ledar-MC, skyltar och flaggvakter i större korsningar och på viktiga platser för att underlätta, men huvudregeln är att det är alltid trafikregler gäller samt respekt för andra människor som vi delar ytan med.

Karta & Banprofil

Uppdateras inom kort

Info

 • Datum

  29 maj 2021

 • Start & mål

  Göteborg

 • Klass

  Motion+Tävling

 • Distans

  210km

 • Max antal deltagare

  2000

 • Ålder

  Från 17 år

 • Anmälningsvillkor

 • Regler

  Loppet är sanktionerat av Svenska Cykelförbundet och genomförs enligt SCF:s tävlingsregler och deltagande sker på egen risk.