Om Göteborgsgirot 140KM

Göteborgsgirot 140 km är loppet som ger motionären möjlighet att mäta sig mot eliten. Loppet utgår från centrala Göteborg och cyklas på en bana som tar dig genom vackra vyer i och runt staden. Det finns en tävlingsklass för deltagare med tävlingslicens och en motionsklass som är öppen för alla över 17 år.

Göteborgsgirot 140 km startar med masterstart vilket innebär att samtliga deltagare startar tillsammans och leds genom de mest centrala delarna av Göteborg i lugnt tempo innan fri fart gäller. Tidtagning börjar utanför stan.

Startgrupper

Det finns olika startgrupper med olika hastigheter vilket gör att du kan cykla i ett tempo som passar dig. Om du vill cykla med en kompis så välj bara samma startgrupp när ni gör anmälan.

Masterstart och start nettotidtagning

Loppet har en så kallad masterstart vilket betyder att man cyklar lugnt i grupp den första sträckan. Med tanke på säkerheten startar tidtagningen först utanför centrum. Det betyder att du i lugn och ro kan njuta av vyerna över staden.

Här börjar tidtagningen: Start nettotidtagning

Depåer

Loppet har depåstopp med dryck och enklare snacks.

Depåstopp Nummer Distans från start
Säve stationshus 1 28,9 km
Gårdstensparken 2 48,5 km
Pendelparkeringen Hedeforsvägen/Härskogsvägen Lerum 3 87,4 km
Sävedalens cykel 4 131,8 km

Tävling

För att delta i tävlingsklassen krävs det att du har tävlingslicens samt medlemskap i en godkänd cykelklubb enligt Svenska cykelförbundets regler. Har du ingen årslicens kan du köpa till en engångslicens vid anmälan (200 kr). Tävlingsklassen är separerad från motionsklassen med en löpande avspärrning. För deltagare som håller sig inom avspärrningen är det fri väg från övrig trafik.

Notera! Bakom sista avspärrningsfordonet är det motionslopp som gäller och trafikregler ska följas därefter. Detta gäller även om du är anmäld i tävlingsklass och blir avhängd.

Är du elitcyklist och vill vara med och tävla?
Se mer info i inbjudan och anmälan vi Svenska Cykelförbundets tävlingskalender här: (Kommer inom kort)

Inbjudan kommer inom kort.

Motion

I motionsklassen är det inget krav på tävlingslicens eller medlemskap i cykelklubb. Som deltagare i motionsklassen får du cykla på samma vägar som tävlingsklassen med reservation för de sista kilometrarna som kan skilja något. Banan för motionsklassen är delvis avspärrad och bemannad av flaggvakter i större korsningar. Trafikregler gäller i motionsklassen.

Samla poäng

Loppet ingår i ICA-klassikern Samla poäng för erbjudanden och rabatter.
Läs mer här

Karta & Banprofil

Bansträckningen är från 2018 och kommer att uppdateras inom kort.

Anmälan

Priser

1 jan - 22 apr 2019 895 kr
23 apr 2019 - 2 maj 2019 995 kr
Efteranmälen Heden 1195 kr
Till anmälan

Info

 • Datum

  4 maj 2019

 • Starttid

  09:00

 • Start & mål

  Heden, Göteborg

 • Klass

  Tävling & Motion

 • Distans

  140KM

 • Max antal deltagare

  2000

 • Ålder

  Från 17 år

 • Anmälningsvillkor

 • Regler

  Loppet är sanktionerat av Svenska Cykelförbundet och genomförs enligt SCF:s tävlingsregler och deltagande sker på egen risk.