Om Bra Bil XC MTB 50KM

Bra Bil XC MTB 50 KM är ett lopp som tar dig genom natursköna Delsjön med omnejd. Loppet utgår från Heden i centrala Göteborg och går i såväl terräng som på stigar, grus och någon kort transport på asfalt. Banan består av blandade utmaningar genom både snabba eller tekniska partier, men loppet är mer fysiskt krävande än vad det är tekniskt. Årets bana består av en del nya partier för att fortsätta utvecklingen mot en bana som är rolig, varierande och där flera cyklister kan delta samtidigt. Genom en bra dialog med myndigheterna har vi fått möjlighet att använda nya stigar och göra vissa förbättringar i terrängen. Att loppet startar tre timmar tidigare än förra året samt att vi tillsatt fler funktionärer längs banan är fler positiva nyheter, med vilka vi hoppas skapa ett ännu bättre lopp! Det finns en tävlingsklass för deltagare med tävlingslicens och en motionsklass som är öppen för alla över 15 år.

Göteborgsgirot lanserades som ett sätt att binda samman staden och de deltagande cyklisterna fick uppleva alla stadsdelar. Den ambitionen lever kvar än idag och evenemanget som helhet berör hela staden. Samtliga lopp har start och mål mitt i centrala Göteborg, vilket också reflekterar den centrala roll vi vill att cykeln ska få i samhället. Välkommen att uppleva Göteborg från cykelsadeln!

Startgrupper och starttid

Det finns olika startgrupper med olika hastigheter vilket gör att du kan cykla i ett tempo som passar dig. Om du vill cykla med en kompis så välj bara samma startgrupp när ni köper startplats. För att bli garanterad plats i önskad startgrupp måste du köpa startplats senast 23 april 2019. Att cykla mountainbike är mer tekniskt krävande än cykling på väg. Välj därför en långsammare startgrupp om du är nybörjare eller inte har cyklat ett mountainbikelopp förut. Har du cyklat lopp som exempelvis Cykelvasan så klarar du också av detta loppet.

Masterstart och start nettotidtagning

Loppet har en så kallad masterstart vilket betyder att man cyklar lugnt i en samlad grupp den första sträckan. Med tanke på säkerheten startar tidtagningen först utanför centrum. Det betyder att du i lugn och ro kan njuta av vyerna över de centrala delarna av staden.

Här börjar tidtagningen: Start nettotidtagning

Startgrupperna släpps med mellanrum för att undvika stopp på banan.
Här är ungefärliga starttider
9:00 Tävling, Elitmotionär, Avancerad motionär A
9:10 Avancerad motionär B, Motionär A
9:20 Motionär B, Nybörjare

Depåer

Loppet har depåstopp med dryck och enklare snacks. (preliminära stopp 2019)

Depåstopp Nummer Distans från start
Furulund 1 21,4 km
Delsjön 2 28,9 km
Brudarebacken 3 40,5 km

Tävling

För att delta i tävlingsklassen krävs det att du har tävlingslicens samt medlemskap i en godkänd cykelklubb enligt Svenska Cykelförbundets regler. Har du ingen årslicens kan du köpa till en engångslicens vid anmälan (200 kr). Oavsett kräver deltagande i tävlingsklassen att du har tidigare erfarenhet från tävlingscykling i grupp.

Är du elitcyklist och vill vara med och tävla?
Se mer info i inbjudan och anmälan vi Svenska Cykelförbundets tävlingskalender här

På grund av rådande tillstånd från myndigheterna måste vi genomföra loppet med en gemensam start för både damer och herrar.

Motion

I motionsklassen är det inget krav på tävlingslicens eller medlemskap i cykelklubb.

After Movie 2018

Seedning för Cykelvasan

Loppet är seedningsgrundande för Cykelvasan. För att seedningen ska vara giltig måste du fylla i ditt Vasa-ID när du gör anmälan. Är du redan anmäld till Bra Bil XC MTB 50 KM, eller om du ännu inte anmält dig till Cykelvasan kan du gå in på Mina Sidor och lägga till Vasa-ID i efterhand. Detta kan du göra fram till den 3 maj. Logga då in på Mina Sidor och klicka dig vidare under länken Ändra.

Vid frågor, kontakta oss på info@goteborgsgirot.se

Säkerhet

Loppet genomförs på en utmärkt bana med ledar-MC, skyltar och flaggvakter samt vissa delar av bansträckningen är avstängd för annan trafik. Dock är det svårt att förhindra eller varsla de människor som rör sig i skogen. Vi uppmanar därför alla cyklister att ha en ringklocka under loppet.

Samla poäng

Loppet ingår i ICA-klassikern. Genom att registrera din cyklade distans samlar du poäng som ger erbjudanden och rabatter.
Läs mer här

Karta & Banprofil

Bansträckning med reservation för ändringar

Köp startplats

Priser

Föranmälan 395 kr
Efteranmälan Heden 795 kr
Köp startplats

Info