Om Bra Bil XC MTB 50KM

Bra Bil XC MTB är ett mountainbikelopp som tar dig genom natursköna Delsjön med omnejd. Loppet utgår från Heden i centrala Göteborg och går i såväl terräng som på stigar, grus och asfalt. Banan består av blandade utmaningar genom både snabba och tekniska partier. Årets bana består av en del nya partier och är anpassad för att bättre tåla väder, vind och trycket från många cyklister under kort tid. Det finns en tävlingsklass för deltagare med tävlingslicens och en motionsklass som är öppen för alla över 15 år.

Startgrupper

Det finns olika startgrupper med olika hastigheter vilket gör att du kan cykla i ett tempo som passar dig. Om du vill cykla med en kompis så välj bara samma startgrupp när ni gör anmälan. Startgrupperna släppas med mellanrum för att undvika stopp på banan. Att cykla mountainbike är mer tekniskt krävande än cykling på väg. Välj därför en långsammare startgrupp om du är nybörjare eller inte har cyklat ett mountainbikelopp förut.

Depåer

Loppet har depåstopp med dryck och enklare snacks.

Tävling

För att delta i tävlingsklassen krävs det att du har tävlingslicens samt medlemskap i en godkänd cykelklubb enligt Svenska cykelförbundets regler. Har du ingen årslicens kan du köpa till en engångslicens vid anmälan (200 kr). Läs mer här.

Motion

I motionsklassen är det inget krav på tävlingslicens eller medlemskap i cykelklubb.

Seedning för Cykelvasan

Loppet är seedningsgrundande för Cykelvasan. För att seedningen ska vara giltig måste du fylla i ditt Vasa-ID när du gör anmälan. Är du redan anmäld till Bra Bil XC MTB, eller om du ännu inte anmält dig till Cykelvasan kan du gå in på Mina Sidor och lägga till Vasa-ID i efterhand. Detta kan du göra fram till den 3 maj. Logga då in på Mina Sidor och klicka dig vidare under länken Ändra.

Vid frågor, kontakta oss på info@goteborgsgirot.se

Karta & Banprofil

Bansträckningen är från förra året och kommer att uppdateras inom kort.

Anmälan

Vår Efteranmälan

Priser

→ 3 maj Heden 4–6 maj
595 kr 795 kr
Till anmälan

Info

 • Datum

  6 maj 2018

 • Klass

  Tävlingslopp & Motionslopp

 • Distans

  50KM

 • Max antal deltagare

  2000

 • Ålder

  Från 15 år

 • Start & mål

  Heden, Göteborg

 • Anmälningsvillkor

 • Regler

  Loppet är sanktionerat av Svenska Cykelförbundet och genomförs enligt SCF:s tävlingsregler och deltagande sker på egen risk.