Om Maxigirot 20KM

Maxigirot 20 km är ett motionslopp med fokus på upplevelse och gemenskap. Det är perfekt för dig som vill cykla med familj, kollegor eller vänner. Tillsammans får ni uppleva centrala delar av Göteborg i ert eget tempo. Loppet tar dig genom staden på cykelbanor, genom parker och vackra områden. Det huvudsakliga underlaget är asfalt. I depån i Slottsskogen serveras det fika. Passa på att umgås före och efter i eventbyn för att dela en härlig dag. Här finns mat och dryck samt aktiviteter för barn och vuxna.

Att delta i Maxigirot 20 km är enkelt och roligt. Det spelar ingen roll vilken cykel du har, så länge den är godkänd enligt trafikreglerna.

Motionslopp

Maxigirot är ett motionslopp utan tidtagning där deltagandet är den viktigaste målsättningen. Den som klarar av att cykla 20 km kan delta och den som är yngre än 15 år måste cykla i målsmans sällskap. Det krävs inget medlemskap i någon cykelklubb. Trafikregler gäller i Maxigirot 20 km och det förekommer ibland korsningar med trafiksignaler där vi måste samsas med annan trafik. I viktiga korsningar finns det flaggvakter som hjälper till att visa vägen.

Masterstart

Loppet har en så kallad masterstart vilket betyder att man cyklar lugnt i en samlad grupp den första sträckan ut genom stan.

Depåer

Loppet har depåstopp med dryck och enklare snacks.

Depåstopp Nummer Distans från start
Röda sten 1 5,5 km
Slottsskogen 2 15,7 km

Nu kan du anmäla flera cyklister samtidigt

Du kan passa på att anmäla familjemedlemmar, vänner och kollegor samtidigt som du anmäler dig själv.
Anmäl dig och dina cykelkompanjoner

Samla poäng

Loppet ingår i ICA-klassikern. Genom att registrera din cyklade distans samlar du poäng som ger erbjudanden och rabatter.
Läs mer här

Karta & Banprofil

Bansträckning med reservation för ändringar

Köp startplats

Priser

Föranmälan 195 kr
Efteranmälan Heden 395 kr
Köp startplats

Info

 • Datum

  Kommer

 • Starttid

  11:30 (preliminärt)

 • Distans

  20KM

 • Anmälningsvillkor

 • Regler

  Loppet är sanktionerat av Svenska Cykelförbundet och genomförs enligt SCF:s tävlingsregler och deltagande sker på egen risk.