Nyhet

Göteborgsgirot stödjer Felicia Rudenstams minnesfond

För ett par veckor sedan nåddes vi av det sorgliga beskedet att Felicia Rudenstam, 28 år, förlorat kampen mot den livmoderhalscancer hon drabbats av. Felicia var en stor cykeltalang och tog som junior både SM-guld och NM-guld. Men trots framgångarna valde hon tidigt att satsa på en karriär som ledare och var bland annat med landslaget i VM och OS-sammanhang.

För att hedra hennes minne och lyfta fram vikten av bra och engagerade ledare inom cykelsporten har en minnesfond startats i hennes namn. Minnesfonden kommer årligen att dela ut ett stipendium till en ledare inom cykelsporten, framförallt en ung sådan. Vi på Göteborgsgirot hyllar detta initiativ, och uppmanar alla som vill och kan att skänka en slant till minnesfonden.

Du kan stötta Felicia Rudenstams Minnesfond genom att sätta in valfri summa på plusgirokonto 751226-2 och skriva ”Minnesfonden” i meddelandefältet. Minnesfonden sköts bland annat av Felicias make Klas Johansson och Roberto Vacchi, båda stora cykel-profiler i Sverige. I den jury som kommer dela ut stipendiet finns också Felicias föräldrar och tävlingscyklisterna Emma Johansson och Emilia Fahlin. Lär mer här.

Posted on