Nyhet

Genomcykling 13/4 Bra Bil XC MTB 50 km

Välkommen att cykla för att reka bansträckningen på Bra Bil XC MTB 50 km (Göteborgsgirot)

Datum: Lördag 13/4

Det riktiga loppet har start/mål på Heden, men på genomcyklingen samlas vi på parkeringen vid Skatås motionscentral

Bra Bil bjuder på kaffe från 9:30

Avfärd kl 10:00

Banan består av blandade utmaningar genom både snabba eller tekniska partier och i såväl terräng som på stigar, grus och någon kort transport på asfalt. Årets bana består av en del nya partier för att fortsätta utvecklingen mot en bana som är rolig, varierande och där flera cyklister kan delta samtidigt. Målsättningen är såklart att hitta en bana vi kan behålla framöver. Genom en bra dialog med myndigheterna har vi fått möjlighet att använda nya stigar och göra vissa förbättringar i terrängen. 

Välkommen att prova den nya banan på vårt loppet den 5 maj eller redan nu på genomcyklingen tillsammans med Göteborgsgirot, Giro Cycle Club, Bra Bil, Aktivitus Sports Club och Kraftbolaget.

Vi utgår från att ha tre hastigheter:
A) Fartgrupp (Kör hela banan)
B) 15-20 km/h (Hela eller delar, beroende på grupp)
C)  >15 km/h (Hela eller delar, beroende på grupp)

OSA tempo här

Detta är en genomkörning, inte en tävling. Målsättningen är att hålla ihop grupperna. Vi har cyklister på plats för att guida, men vi rekommenderar att du förbereder navigation på din cykeldator/mobil samt läser in dig på bansträckningen.

Deltagande är gratis och alla är välkomna men du bör ha cyklat MTB förut samt du har eget ansvar att ta dig runt, ha med verktyg, reservdelar samt vatten och energi.Ta möjligheten att göra dig trygg med banan inför loppet och samtidigt knyta lite nya cykelkontakter.

Osa via FB-event här
Klicka bara ”kommer” om du verkligen kommer, klicka annars ”intresserad”, så underlättar du för vår planering! 

Mer info om loppet och GPX-fil över bansträckning på loppsidan.

Posted on