Nyhet

CYKELMANIFESTATION 22 Sep kl. 12:00

Kom och fira Bilfria Dagen med oss

 

Nu på söndag är det Bilfria Dagen och då vill vi passa på att uppmärksamma alla fördelar med att cykla. Välkommen på vår cykelmanifestation och träffa andra som delar denna cykelglädje.

När och var?
Vi samlas kl.12:00 på Götaplatsen för att kl.12:30 cykla ner längs Avenyn till Gustav Adolfs Torg. Länk till rutt

Hur?
Pynta gärna din cykel eller ta med en flagga, men vi ska kunna genomföra manifestationen cyklandes. Vanliga trafikregler gäller. Vi kommer att ta foton under manifestationen så genom att delta samtycker du till publicering av bilderna.

Försäljning?
Den som vill kan sälja eller bjuda på nåt, till exempel kaffe eller merchandise. Håll det enkelt och ”pop-up”-igt.

Och sen?
Manifestationen är en utmärkt samlingspunkt för att träffa vännerna och sedan cykla vidare till ett utflyktsmål eller ut på en träningsrunda, så ta chansen och upptäck staden på cykel!

Attenda och dela!
Det finns ett event på Facebook, genom att attenda och dela så hjälper du oss sprida budskapet om cykeln. Även om du inte kan cykla med så hjälper du oss genom att klicka i alternativet ”Intresserad”, Länk till FB-event

Varför gör vi det här?
Vi vill lyfta fram vilket bra verktyg cykel är, både för samhället och klimatet och den enskilda människan. När fler väljer cykel blir stadsmiljön trevligare och tystare, avgaserna minskar och det fysiska välmåendet ökar. Eftersom fler har råd att äga en cykel än en bil ger cykelfrämjande åtgärder också socioekonomiska fördelar. Det är en demokratiprocess och ger rörelsefrihet.

Varmt välkommen på söndag!

Posted on