Nyhet

Anna Holmlund startar i Stadsgirot 70 km

Nu kan vi bekräfta att Anna Holmlund startar i Stadsgirot 70 km lördagen den 4 maj. Förra året gjorde Anna en kämparinsats då hon cyklade Maxigirot 20 km i en parcykel tillsammans med Janne Jonsson från sponsorn Bliz. Redan då tog hon sikte på årets giro och har fortsatt den mödosamma rehabiliteringen efter den skallskada och de frakturer hon ådrog sig i samband med en skicrossträning 2016. Mot alla odds har hon tagit sig tillbaka till idrotten, något som ingen trodde då nyheten kom att Anna låg i koma efter den ödesdigra kraschen.

I årets Göteborgsgirots Magazine har Anna fått ett par frågor om sin medverkan i girot:

Du ställde upp i Girot 2018. Hur var känslan då och hur känns det inför i år?
– Känslan var bra, det var socialt och så. Det var festligt runt omkring vilket var bra. Janne som fixade en massa gjorde det jättebra. Han var super på alla sätt.

Känns det kul att komma tillbaka till Göteborg?
– Ja det gör det även om det bara är Sveriges andra största stad. Det är ett bra arrangemang och väldigt festligt.

Tror du att du kommer klara 7 mil i Stadsgirot?
– Ja, jag kommer klara 7 mil. Det ska bli kul och skoj, jag är nog mera orolig för mamma och Zandra när det gäller cyklingen än för mig själv.

Vi önskar Anna ett stort lycka till och hoppas att många peppar henne längs med vägen!

Läs hela artikeln om Anna Holmlund i Göteborgsgirot Magazine 2019. Tidningen är gratis och finns att hämta hos alla partners och i eventbyn på Heden den 3–5 maj.

Posted on