Ambassadör

Robin_Olsson_Llama1200x1200

Robin Olsson

Cykelentusiasten Robin Olsson är kaféägaren med cykelkultur i fokus. Idén om Llama Lloyd skapades på en buss i Laos då han var bortkopplad från samhället i två månader och hade tid att fundera över vad han ville göra. Resultatet blev cykelkulturkaféet Llama Lloyd på Väderkvarnsgatan 16 i Göteborg. Även om cykling är i fokus rymmer kaféet flera andra intresseområden.

– Det är en plats för nätverkande och möten. Det enklaste är att vara öppen och låta folk göra vad dem vill här. Det kan vara att spela musik, ställa ut konst eller bara träffas.

Den 29 mars anordnar Göteborgsgirot och Llama Lloyd en så kallad ”Slörull” tillsammans. Konceptet är lånat från Detroit där man under namnet ”Slowroll” cyklade tillsammans i områden som inte ansågs trygga att vara själv i. Läs mer om och anmäl dig till ”Slörullen” här.

– Det är en social cykeltur i lugnt tempo, ofta till platser som jag är nyfiken på. Första turen gick till Ringön. Då avslutade vi hos musikern Kristian Anttila som har sin replokal där.

För alla med startbevis till något av loppen har Llama Lloyd ett erbjudande som gynnar den sociala kafébesökaren. Två kaffe för priset av en under hela perioden fram till helgen 5-7 maj, då startskottet går för Göteborgsgirot. Alltså ett perfekt stopp på cykelutflykten för dig och en kompis!