Ambassadör

Peter Bruun – ICA-klassikern

Hej Peter!
Du jobbar som partneransvarig på ICA-klassikern och är engagerad i ICAs hälsosatsning. Berätta vad ICA-klassikern är.

– ICA-klassikern är en enklare variant av En Svensk Klassiker där du genomför Vasaloppet 90 km, Vätternrundan 300 km, Vansbrosimningen 3 km och Lidingöloppet 30 km på hemmaplan i din egen takt. Du har 2–3 månader på dig att utföra respektive sträcka och dessa ligger i samma tidsperiod som de ”riktiga” loppen. Under vägen kommer du belönas med mängder av rabatter som läggs in på ditt ICA-kort. Det kostar 50 kr att vara med under ett år och du får rabatter på ca. 2 500 kr.

Det känns som att ni satsar mycket på hälsa och motion. Hur är responsen hos kunderna, är det många som deltar i ICA-klassikern?

– Vi har fått ett fantastiskt gensvar av kunderna. Det är två år sedan ICA-klassikern startade och ca. 70 000 deltagare är eller har varit med. De uppskattar verkligen de generösa belöningarna eftersom dessa höjer motivationen att regelbundet vara fysiskt aktiv.

En av Göteborggirots huvudpartners är Maxi i storgöteborg. Vet du hur ser det ut bland medarbetarna, är det många som ska cykla Göteborgsgirot?

– Det första som hände, direkt när avtalet var underskrivet, var att samtliga tre handlare införskaffade varsin ny cykel och anmälde sig till Maxigirot 20 km. All personal i butikerna kommer ges möjlighet att vara med och ICA-klassikern kommer att köra cykelevent hos MAXI-butikerna i Partille, Högsbo 421 och Göteborgsvägen den 3–5 april.

Ska du cykla?

– Självklart kommer både jag och min kollega P-G Jönsson att delta i Maxigirot.

Har ni några organiserade träningspass på jobbet där ni cyklar eller tränar tillsammans?

– I samband med att ICA-klassikern kör event i MAXI-butikerna kommer vi genomföra ett lättare träningspass som är öppet för alla. Det är bara att hålla utkik i respektive butik. Så putsa av cykeln och kom till butiken när det är dags. Du får hjälp med enklare service av din cykel och är välkommen att hänga med träningsgruppen på cykelpasset. 

I år är det ju ICA Maxi som ansvarar för depå-stoppen i Maxigirot 20 km. Vad har cyklisterna att se fram emot?

– Vid det första depåstoppet vid Röda Sten bjuder vi på frukt och sportdryck från Enervit. I Slottsskogen kommer det förutom frukt och sportdryck även finnas Cloetta samt kaffe och glass.

Kul! Är det något annat vi bör veta om ICA-klassikern?
– Vi har ett samarbete med Alicia Petersdotter. Hon är en pigg och glad tjej som håller på att genomföra ett projekt där hon cyklar genom hela Sverige. Hon kommer att stanna till i Göteborg och delta i Maxigirot.