Ambassadör

CPAC Systems

CPAC Systems satsar stort på cykling. Företaget har bland annat vunnit pris för Cykelvänligaste arbetsplats, först i Mölndals kommun och sedan vann de finalen för hela Västra Götalandsregionen. Utmärkelsen ges till arbetsgivare som skapar förutsättningar för de anställda att cykla. Hos CPAC kan personalen dels låsa fast sina cyklar i ett stort cykelrum med automatisk dörr med tillgång till omkläde, dusch och verktyg, men också träna tillsammans på arbetstid. De har också cykeldagar några gånger per år då de fixar i ordning sina cyklar och grillar tillsammans. CPAC är ett företag som verkligen gillar cykling. Den gemensamma träningen är, utöver hälsofrämjande, ett sätt för CPAC att minska avstånd inom företaget. Anders Pihl, Teknik och HR-chef på CPAC Systems, förklarar.

– Ibland finns det en distans till chefer eller en osäkerhet hos yngre eller nyanställda. Det brukar försvinna när man svettas ihop.

Som partner vill CPAC vara en aktiv del av Göteborgsgirot, och ser flera fördelar med cykelfesten.

– Det är ytterligare ett sätt att främja cykling och hälsa på företag. Vi tycker också att upplägget är trevligt. Det är dels ett event men Göteborgsgirot är också en organisation som skapar mervärde.

CPAC Systems grundades 2001 och ägs av Volvo. Företaget startades som en del i Volvos tekniska utveckling, och har nu 125 anställda. Kul kuriosa är att CPAC Systems levererade produkten som låg bakom Jean Claude van Dammes så kallade ”epic split”, mellan två lastbilar.